Matchnummer: 060110118
Samling:18:45
Äntligen en vinst!
2020-09-18 08:51
Götaholm bröt sin segerlösa svit med en vinst på bortaplan mot IF Vardar/Makedonija. Efter två förluster, två oavgjorda och ytterligare en förlust tog Götaholm sin första seger sedan Utbynäs SK besegrades för en månad sedan.
Götaholm BK rivstartade matchen mot IF Vardar/Makedonija på Backavallen. Robin Forsberg snappar upp en dåligt slagen hemåtpass och rundar målvakten innan han kan lägga bollen i ett öppet mål redan efter fyra minuter. Det var i övrigt en jämn match mellan två lika skickliga lag.

Götaholm börjar även andra halvlek bra och skulle nog i ärlighetens namn haft åtminstone en straff när Fenan Zemui sparkades ner i hemmalagets straffområde. Vardar/Makedonija står dock emot och tar efter hand över matchen. Götaholm får slå in från sig. Men i 81:a minuten slår Götaholm till på en kontring. "Osman" Aday (comeback i kvällens match) sätter 0-2 till bortalaget på passning från Tobias Bui. Målet avgör matchen och Götaholm tar med sig tre poäng tillbaka till Gamlestaden.

Poängen tar Götaholm förbi Vardar/Makedonija och Hisingen FC i tabellen och upp på säker mark. Nu väntar tre raka "hemmamatcher" på Gamlestadsvallen. Först ut är Hisingen FC torsdagen den 24 september kl. 19.45. Väl mött!