SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Götaholm informerar om coronaviruset
2020-03-27 17:29
Vår inställning är att hålla verksamheten igång
Götaholm BK följer regeringens och ansvariga myndigheters direktiv och riktlinjer. Vårt mål är att hålla igång föreningens verksamhet. Vi håller oss därför uppdaterade om utvecklingen i allmänna nyheter och genom den information vi får från Fotbollförbundet. Vårt förhållningssätt i dagens läge är att anpassa vår verksamhet och vidta åtgärder om situationen kräver. Samtidigt vet är vi medvetna om att situationen förändras hela tiden och att vi därför kan få ompröva ställningstaganden.

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat idrottsverksamheten ska fortsätta då fysisk aktivitet är bra för folkhälsan. Idrottsaktiviteterna kan dock behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning. Svenska Fotbollförbundet anser att det bör prioriteras att hålla igång fotbollen, men inte att genomföra tävlingsmatcher till varje pris. Därmed undviker man också diskussion och oro kring, och bedömningar av, om det är rimligt för en förening att spela tävlingsmatch om en eller flera spelare i laget uppvisar förkylningssymptom.

Folkhälsomyndighetens generella råd:
  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter match.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
Tänk även på att aktiviteter utomhus innebär betydligt mindre risk för smittspridning, att minska moment med närkontakt samt att uppmana till att byta om hemma innan och efter träningen om det är möjligt.

Götaholms styrelse uppmanar alla förenings medlemmar att följa dessa rekommendationer samt fundera på hur du kan anpassa er verksamhet under rådande situation. Vårt mål är att hålla verksamheten igång. För att uppdatera dig om myndighetens beslut och rekommendationer kan du besöka https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskyddberedskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Nyhetsarkiv
11 oktober 20192020-10-11
2019-12-18 10:39
ENJOY GUIDEN2019-11-28 19:49
A-lag2016-12-01 14:48
 
Sponsorer