SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Den senaste informationen om Coronaviruset
2020-04-27 11:11
Vår ambition är att fortsätta vår verksamhet under rådande situation
Som vi informerat om tidigare följer Götaholm BK regeringens och ansvariga myndigheters direktiv och riktlinjer. Vårt mål och ambition är att hålla igång föreningens verksamhet under rådande situation. Detta uppnår vi genom att anpassa vår verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver.

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat att idrottsverksamheten ska fortsätta då fysisk aktivitet är bra för folkhälsan. Aktiviteterna bör anpassas så att riskerna för smittspridning minimeras. Av den anledningen har Göteborgs fotbollförbund beslutat om nya riktlinjer som påverkar vår verksamhet.

Matcher
Som vi tidigare informerat om har Göteborgs fotbollförbund beslutat att samtliga distriktsserier för seniorer (i vårt fall division 5A) skjuts upp tills vidare. Samtidigt har förbundet meddelat att deras ambition är att starta upp serierna i juni och då genomföra dem i form av enkelserier. Enkelserier innebär att man enbart möter varje lag en gång per säsong (hemma eller borta) istället för som planerat två gånger (hemma och borta). Dessutom är det inte längre tillåtet att spela träningsmatcher.

För våra ungdomar innebär myndigheternas nya riktlinjer och Göteborgs fotbollförbunds senaste beslut att träningsmatcher är tillåtna. Inga matcher får dock spelas mot lag från andra distrikt än Göteborgs.  Fotbollförbundet har meddelat att de distriktsserier som tidigare skjutits upp ska starta den 1 maj med ett särskilt Corona-regelverk som bland annat tillåter "haltande" tabeller. Mer information om det särskilda regelverket kommer senare. Folkhälsomyndigheten menar att fotboll främjar hälsan och är en viktig del av barn och ungdomars vardag. Då barn och ungdomar redan möts i skolorna anses risken för att nya smittkedjor startas som liten.

Vid samtliga matcher gäller regeringens förbud mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar. Svenska fotbollförbundet har därför skarpt rekommenderat alla föreningar att informera om att all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, undanbedes vid matcher. Enbart de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara vara på plats.

Vid all verksamhet
Det är viktigt att fortsätta följa de rekommendationer kring vår verksamhet som Folkhälsomyndigheten ger. Tänk på att:
  • Om du har minsta symtom, även lättare förkylningssymtom, stanna hemma!
  • Insjuknar du under idrottsaktivitet ska du gå hem direkt
  • Tvätta händerna i minst 20 sekunder med tvål och vatten
  • Byt om hemma innan och efter aktivitet
  • Dela inte vattenflaskor
  • Ha samlingar utomhus
  • Håll avstånd till varandra så långt det är möjligt
  • Gör inga high-fives eller handskakningar
Tänk även på att aktiviteter utomhus innebär betydligt mindre risk för smittspridning samt att minska moment med närkontakt.

Götaholms styrelse uppmanar alla förenings medlemmar att följa dessa rekommendationer samt fundera på hur du kan anpassa er verksamhet under rådande situation. Vårt mål är att hålla verksamheten igång. För att uppdatera dig om myndighetens beslut och rekommendationer kan du besöka https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskyddberedskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Nyhetsarkiv
11 oktober 20192020-10-11
2019-12-18 10:39
ENJOY GUIDEN2019-11-28 19:49
A-lag2016-12-01 14:48
 
Sponsorer