A-lag
Götaholm BK i Svenska cupen 2024/2025
2024-04-15 10:25, A-lag
Götaholm BK - IK Gauthoid 3 juli 19.00

Götaholm BK är mästare i Östra cupen 2024. Genom vinsten i Östra cupen har Götaholm BK säkrat en plats i Svenska cupen 2024/2025.

Svenska cupen inleds med två kvalomgångar för att kvalificera lag till ett gruppspel som inleds februari 2025. I första kvalomgången har Götaholm BK lottats mot IK Gauthoid från Grästorp. Matchen spelas onsdagen den 3 juli kl. 19.00 på Gamlestadsvallen.

Vid vinst i första kvalomgången väntar ny lottning för att bestämma motståndare. Notera att klubbarna i Allsvenskan, Superettan och division 1 är direktkvalificerade till kvalomgång 2.

Hemmapreimär i div 4 för Götaholm BK
2024-04-13 18:21

En del i vårt 100 år firande är att vi ville att vår hemmatch skulle spelas när vi fyller 100 år. Vi fyller den 15/4 som är en måndag så matchen fick spelas idag lördag den 13/4 istället.

Götaholm bullade upp med flaggor och kafe med Götaholmsbakelse och hembakat (ett stort tack våra P2017 lags föräldrar som bakat)

Inför storpubliken på en till i början blåsig match som sedan övergick i sol.

Våra motståndare idag Hisingsbacka FC märke direkt av att Götaholm var på gott humör och redan efter 2 minuter fick Hisingsbacka en present av Götaholms försvar så att Lucas Neves kunde ge gästerna ledning med 0-1. Götaholm hade ett stort bollinnehav men skapade inga direkt chanser mot ett kompakt Hisingsbacka försvar.

Hisingbacka var farliga i sina kontringar med sina snabba anfallare.

I andra halvleks 3:e minut får Hisingsbacka  Kevin Likwe sitt andra gula kort som innebär rött kort och utvisning.

Götaholm pressade på men Hisingsbacka var bra på att försvar sig till i den 65 minuter där Götaholm kunde kvittera till 1-1 genom Abdulahi Hussein.

Hisingsbacka jobbade på och kunde kontar in 1- 2 i 73 :e minuten genom Levi Kundo.

10 minuter senare kunde en av planen bästa spelar Salifu Manneh ordna en kvittering för Götaholm till 2-2. Av bara farten kunde sedan Renedi Manzeyi ge Götaholm en fin födelsedagspresent med att sätta 3-2 till Götaholm och dom första 3 poängen i div 4 A.

Det var som en brottningsmatch där Götaholm var i brygga och kunde resa sig på tio.

A-lag
Seriepremiär idag
2024-04-05 11:51, A-lag

Idag börjar Götaholm BK sitt spel i division 4A 2024. Första matchen spelas mot Ytterby IS borta på Ytterns IP med avspark 19.00.

Coach Sulle inför seriestarten
2024-04-01 08:01

Fredagen den 5 april inleder Götaholm BK seriespelet i division 4A 2024 med match mot Ytterby IS. Matchen spelas på Ytterns IP med avsparkstid 19.00.

Inför seriestarten har vi tagit ett snack med lagets nya coach, Suleyman Traoré. Läs vad Sulle har att säga om...

... Försäsongen

"Vi har haft en bra försäsong med tuffa träningar och många matcher. Fokus har varit att sätta struktur i sättet vi vill spela fotboll på. Östra cupen var bara ett sätt att få fler matcher innan serien.