Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
11 oktober 2019
2020-10-11
Gör ett år sedan säkrade Götaholm BK seriesegern i division 6A efter bortaseger mot Bergsjö IF med 3-6
 
Så spelas division 5A 2020
2020-07-16 16:18
Götaholm BK representationslags säsongsförberedelser återupptogs den 1 juli efter ett kortare sommaruppehåll. Innan division 5A drar igång för lagets del väntar följande fyra träningsmatcher: 19 juli (14.00) Angered MBIK (b), 24 juli (19.00) Balltorps FF (h), 31 juli (19.00) FC Komarken (h) samt 5 augusti (19.00) Bergsjö IF (b).

Division 5A sparkar sedan igång med bortamatch mot Finlandia/Pallo AIF den 10 augusti följt av derby mot våra grannar Utbynäs SK den 15 augusti, även den på bortaplan. Hemmapremiären får vi vänta på till den 30 augusti då Lunden Överås BK gästar oss Gamlestadsvallens konstgräs. Serien avslutas den 4 oktober med bortamatch på hemmaplan mot United Africa FC.

Det är sedan tidigare klart att serien kommer avgöras i form av enkelserie (enbart en match mot varje lag) vilket innebär elva matcher för varje lag i division 5A. Notera även att serie redan påbörjats med ett par matcher som spelats under sommaren. Nedan kan du se Götaholms spelschema (det kompletta spelschemat når du genom att klicka på "Matcher" i menyn här bredvid).

10/8 19.00, Finlandia/Pallo AIF - Götaholm BK, Tuvevallen 1
15/8 12.15, Utbynäs SK - Götaholm BK, Lemmingvallen 1
22/8 13.00, Älvängen IK - Götaholm BK, Älvevi 2
30/8 12.15, Götaholm BK - Lunden Överås BK, Gamlestadsvallens konstgräs
5/9 14.15, FC Bosona-Bosna IF - Götaholm BK, Länsmansgårdens IP 2
9/9 19.45, Götaholm BK - Björndammens BK/Öjersjö IF, Gamlestadsvallens konstgräs
13/9 12.15, Götaholm BK - Romelanda UF, Gamlestadsvallens konstgräs
17/9 19.45, IF Vardar/Makedonija - Götaholm BK, Backavallen 1
24/9 19.45, Götaholm BK - Hisingen FC, Gamlestadsvallens konstgräs
30/9 19.00, Götaholm BK - Floda BoIF, Gamlestadsvallens konstgräs
4/10 14.15, United Africa FC - Götaholm BK, Gamlestadsvallens konstgräs
Karlson Nwanege uttagen till SvFF riksläger
2020-06-30 15:09
Fotocredd: Götaholm BK P05 Instagram
Vi är glada och stolta att vår Karlson Nwanege är uttagen till Svenska fotbollförbundets riksläger på Bosön. Karlson är uppskattad lagkapten i framgångsrika Götaholm BK P05 och redan hunnit representera föreningens A-lag vid flera tillfällen. Uttagningen är en bekräftelse på det fina jobb våra ungdomar lägger ner tillsammans med P05-lagets tränare Adam Reggiani och ledarstab. Lycka till Karlson, vi håller på dig!
A-lagets seriespel startar upp
2020-05-29 09:07
Göteborgs fotbollförbund har beslutat att starta starta upp seriespelet för seniorer under juni månad samt att serierna ska avgöras som enkelserier. Detta meddelades tidigare i veckan och skulle gälla under förutsättning att Folkhälsomyndigheten och Svenska fotbollförbundet lämnar klartecken.

Idag, den 29 maj, kom det efterlängtade klartecknet och vi kan nu konstatera att seniorfotbollen är tillbaka. Beslutet innebär att alla matcher innan serien vänder (omgång 1-11) stryks och att omgångarna därefter (omgång 12-22) gäller som spelordning. Spelordningen kan dock komma att ändras.

Eftersom det inte är klart när seniorerna kommer spela sina matcher ber vi att få återkomma med spelschemat efter att det spikats.
Det här gäller vid genomförande av matcharrangemang
2020-04-27 12:00
För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar undanbeds vänligt men bestämt all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, vid alla våra matcher. Enbart de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara på plats.

Bakgrunden är att Svenska fotbollförbundet, i samråd med polisen, skarpt rekommenderat alla arrangerande föreningar att vidta dessa åtgärder. Anledningen är att helt utesluta risken för att fler än de 50 personer, som idag är tillåtna vid offentliga tillställningar, samlas kring en match. Arrangören slipper på detta vis svåra gränsdragningar och bedömningar. I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt som möjligt förhindra smittspridning.
Den senaste informationen om Coronaviruset
2020-04-27 11:11
Vår ambition är att fortsätta vår verksamhet under rådande situation
Som vi informerat om tidigare följer Götaholm BK regeringens och ansvariga myndigheters direktiv och riktlinjer. Vårt mål och ambition är att hålla igång föreningens verksamhet under rådande situation. Detta uppnår vi genom att anpassa vår verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver.

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat att idrottsverksamheten ska fortsätta då fysisk aktivitet är bra för folkhälsan. Aktiviteterna bör anpassas så att riskerna för smittspridning minimeras. Av den anledningen har Göteborgs fotbollförbund beslutat om nya riktlinjer som påverkar vår verksamhet.

Matcher
Som vi tidigare informerat om har Göteborgs fotbollförbund beslutat att samtliga distriktsserier för seniorer (i vårt fall division 5A) skjuts upp tills vidare. Samtidigt har förbundet meddelat att deras ambition är att starta upp serierna i juni och då genomföra dem i form av enkelserier. Enkelserier innebär att man enbart möter varje lag en gång per säsong (hemma eller borta) istället för som planerat två gånger (hemma och borta). Dessutom är det inte längre tillåtet att spela träningsmatcher.

För våra ungdomar innebär myndigheternas nya riktlinjer och Göteborgs fotbollförbunds senaste beslut att träningsmatcher är tillåtna. Inga matcher får dock spelas mot lag från andra distrikt än Göteborgs.  Fotbollförbundet har meddelat att de distriktsserier som tidigare skjutits upp ska starta den 1 maj med ett särskilt Corona-regelverk som bland annat tillåter "haltande" tabeller. Mer information om det särskilda regelverket kommer senare. Folkhälsomyndigheten menar att fotboll främjar hälsan och är en viktig del av barn och ungdomars vardag. Då barn och ungdomar redan möts i skolorna anses risken för att nya smittkedjor startas som liten.

Vid samtliga matcher gäller regeringens förbud mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar. Svenska fotbollförbundet har därför skarpt rekommenderat alla föreningar att informera om att all publik, inklusive föräldrar och andra anhöriga, undanbedes vid matcher. Enbart de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara vara på plats.

Vid all verksamhet
Det är viktigt att fortsätta följa de rekommendationer kring vår verksamhet som Folkhälsomyndigheten ger. Tänk på att:
  • Om du har minsta symtom, även lättare förkylningssymtom, stanna hemma!
  • Insjuknar du under idrottsaktivitet ska du gå hem direkt
  • Tvätta händerna i minst 20 sekunder med tvål och vatten
  • Byt om hemma innan och efter aktivitet
  • Dela inte vattenflaskor
  • Ha samlingar utomhus
  • Håll avstånd till varandra så långt det är möjligt
  • Gör inga high-fives eller handskakningar
Tänk även på att aktiviteter utomhus innebär betydligt mindre risk för smittspridning samt att minska moment med närkontakt.

Götaholms styrelse uppmanar alla förenings medlemmar att följa dessa rekommendationer samt fundera på hur du kan anpassa er verksamhet under rådande situation. Vårt mål är att hålla verksamheten igång. För att uppdatera dig om myndighetens beslut och rekommendationer kan du besöka https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskyddberedskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/
Alla A-lagets matcher inställda
2020-04-24 13:25
"Ambitionen är att starta upp enkelserier i juni." (Göteborgs fotbollförbund)
Efter Göteborgs fotbollförbunds beslut att förbjuda alla träningsmatcher för seniorer tills vidare har Götaholm BK A-lags planerade träningsmatcher ställts in.

Bakgrunden till Göteborg fotbollförbunds beslut är Folkhälsomyndighetens och Svenska Fotbollförbundets nya riktlinjer för att stoppa spridningen av corona-viruset. Som tidigare meddelats är division 5A uppskjuten tills vidare. Göteborgs fotbollförbund har emellertid meddelat att ambitionen är att starta serien i juni i form av en enkelserie.
Nyheter från våra lag
Herrarseniorer, 19/10 09:39 
Herrarseniorer, 11/10 10-11 
Flickor 2012, 07/10 09:31 
 
Sponsorer