A-laget

Götaholm vinner tuff match
2019-09-25 11:50
Glödjescenerna efter 1-3-målet. Bild från Göteborgs-Posten
Tisdagens sena match mot Inter Linné IF var en s.k. hängmatch från vårsäsongen. Det har varit ett hårt matchen för Götaholm den senaste tiden och laget saknade flera spelare på grund av skador och avstängning. Men under måndagens träning kunde man känna att Götaholm BK var ordentligt laddade inför bortamatch på Ruddalen.

Matchen mot Inter Linné började på sämsta möjliga sätt då hemmalaget tog ledningen redan efter fyra minuter. Första halvlek var tuff och innehöll flera skadeavbrott. I den 32:a matchminuten sätter "Nemo" Savovic vackert en frispark i krysset och kvitterar matchen till 1-1.

Halvvägs in i den andra halvleken dömer domaren straff till Götaholm efter att hemmamålvakten tacklat omkull Fenan Zemui. "Nemo" Savovic kliver fram för att slå straffen men skjuter över.

Med ungefär en kvart kvar av matchen skarvar samme Nemo ett inkast till Milad Kazeroni som, omarkerad vid straffpunkten, placerar in bollen i mål. Götaholm tar ledningen med 1-2. Inter Linné svarar med att flytta fram spelare och trycker på för en kvittering. Hemmalaget lyckas inte skapa särskilt många farliga lägen, men när de gör det står vår målvakt Rikard Stenberg i vägen.

På tilläggstid lyfter Inter Linné in spelare i straffområdet och matar in inlägg som nickas undan av Götaholmsförsvarare. När Nemo Savovic lyckas få kontroll på bollen efter ett sådant inlägg slår han en långboll rakt upp i banan där Fenan Zemui springer sig fri. Målvakten rusar ut för att stoppa honom och bollen men Fenan nickar bollen över målvakten och kan sedan placera in bollen i öppet mål. Vilda glädjescener utbryter och hela laget, inklusive avbytare och ledare, slänger sig över målskytten i en hög. Matchen är avgjord, 1-3 till Götaholm, och domaren blåser direkt på avspark av matchen.

I och med segern utökar Götaholm serieledningen. Försprånget är nu fyra poäng till jagande Bergsjö IF, som dock har en match mindre spelad.