Matchnummer: 060110090
Samling:11:15
Seger i turbulent match mot lokalrivalen
2020-08-18 19:45
I en match som innehöll otroliga svängningar fram och tillbaka såg Götaholm till slut till att hålla sig på den segrande sidan. Publiken fick under 90 minuter plus tilläggstid se hela 13 mål(!).
Lördagens bortamatch bjöd på stekande sol, blöt gräsmatta och 13 mål på Lemmingvallen. Götaholm BK inleder fighten mot lokalrivalen Utbynäs SK piggt och efter 12 minuters spel lyckas "Nemo" Savovic trycka dit 0-1 till bortalaget. Kort därefter fyller dagens nummer 9, Karmo Öney på målkontot när han gör 0-2.

Efter 0-2-målet tappar Götaholms försvarsspel huvudet och under loppet av fyra minuter lyckas Utbynäs SK göra tre mål. Efter 27 minuters spel har hemmalaget vänt matchen och leder med 3-2. Götaholm svarar dock snabbt upp och Fenan Zemui (även om det råder viss tvekan om vem som faktiskt gjorde målet - Karmo Öney vill gärna föra till protokollet att det var han) kvitterar till 3-3. Strax innan halvtidsvilan vänder Götaholm tillbaka matchen till 3-4 genom förra årets skyttekung Tobias Bui.

Andra halvlek börjat med att den gamla götaholmaren Pontus Svedberg nickar in 4-4. Men närmare än så kommer inte Utbynäs. Götaholm ser ut att orka mer och tar över matchen. Genom ett varierat anfallsspel innehållandes både snabba kontringar och långa anfall avslutar Götaholm matchen genom fem raka mål. Målskyttarna var Robin Forsberg (2) 63 68, Fenan Zemui (2) 66 80 och dagens kapten Hoang Pham 90.

Götaholm BK laddar nu om och förbereder sig för att möta serieledande Älvängen IK borta på Älvevi. Matchen spelas lördagen den 22 augusti med avspark 13.00.