Samling:18:45
Klar seger mot Floda
2020-10-01 10:06
Tvåmålsskytten Tobias Bui från matchen mot Härlanda -19 på Heden
Götaholm vann klart med 4-0 hemma mot Floda BoIF hemma på Gamlestadsvallen. Hemmalaget förlängde därmed segersviten som nu är tre raka segrar. Segern innebar dessutom att det är klart att Götaholm spelar i division 5 även nästa säsong.
Götaholm tog på onsdagskvällen emot ett av sseriens topplag. Floda BoIF hade inför matchen häng på andraplatsen efter seriesegraren Älvängen.

Ett rutinerat bortalag uppblandat med flera ungdomar bjöd upp till match och första halvlek innehöll flera små tjuvknep. Domaren hade det inte alltid lätt. Hemmalaget tar emellertid kommandot över spelet och sätter efter ungefär en halvtimmes spel dit ledningsmålet genom Tobias Bui. Samma målskytt såg dessutom till att hemmalaget fick gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning när han satte dit 2-0 precis innan första halvleks slut.

I andra halvlek fortsätter Götaholms fina spel. Men allt efter som tar bortalaget över. Bortalaget har flera stora och duktiga huvudspelare som ställer till problem i hemmalagets straffområde. Götaholm är i stunder tillbakatryckta. Bortalagets press innebär dock blottor bakåt och hemmalaget kan i slutskedet av matchen kontra in både 3-0 och 4-0 genom Robin Forsberg och Fenan Zemui. 4-0 blir också slutresultatet och Rikard Stenberg med försvar får inkassera sin andra nolla för säsongen.

Segern innebar att Götaholm BK, som nykomlingar, säkrar spel i division 5 även nästa år. På söndag avslutas serien genom en bortamatch på hemmaplan mot United Africa. Avspark 14.15 på Gamlestadsvallens konstgräs. Väl mött!