100 ÅR 1924-2024
A-laget

Vinst i första kvalmatchen
2021-10-28 08:53

Götaholm BK slutade på en 10:e plats i division 5A. Först efter att säsongen var färdigspelad blev det klart att ett förebyggande nedflyttningskval skulle spelas. Igår, onsdagen den 27 oktober, var det så dags för första omgången i dubbelmötet mot FC Linné.

Avspark sker i ett lätt men livligt göteborgsregn på Gamlestadsvallens konstgräs. I elljus börjar Götaholm matchen bäst. Efter 15 spelade minuter fäller en försvarare i bortalaget en frispelad Adam Reggiani och domaren visar direkt rött kort, frilägesutvisning. Domaren ändrar sedan sitt beslut efter diskussion med den assisterande domaren och det röda kortet byts mot ett gult.

FC Linné tar därefter över matchen och är nära att ta ledningen. Efter en halvtimme spelad ta så bortalaget ledningen genom den stora centertanken Andreas Martini Linger. Hemmalaget svarar direkt och tar tillbaka initiativet i matchen och det resulterar snart i en kvittering på straff säkert slagen av Nemanja "Nemo" Savovic. Innan halvleken är över vänder Götaholm dessutom på matchen och tar ledningen genom mål av "Chris" Mbamba.

I andra halvlek ökar Götaholm på sin ledning till 3-1 genom Abdulahi Hussein. En av bortalagets spelare får strax efter målet sitt andra gula kort och visas ut. Hemmalaget ska nu spela de sista 25 minuterna med en tvåmålsledning och med en man mer. FC Linné visar dock fin moral och trycker på. Bortalaget lyckas forcera fram både en reducering och en kvittering innan slutsignal.

Matchens sista minuter ska dock bli väldigt innehållsrika. Götaholms unga högerspelare Amin Madoun spelar sig fint fram längs kanten och trycker dit ett 4-3-mål i den 89:e minuten. Hemmalaget är åter i ledning. På tilläggstid får tyvärr målskytten "Chris" Mbamba sitt andra gula kort. Utvisningen innebär att han missar returen nästa vecka.

Götaholm BK vinner första kvalmatchen med 4-3 (2-1). Onsdagen den 3 november tar FC Linné emot Götaholm på Gröna vallen för kvalreturen. Avsparkstiden är satt till 19.45.