Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ref. Götaholm BK - Bjurslätts IF 3-2
2018-06-13 13:32

Såhär skriver före detta götaholmsspelaren Rasta på sin blogg Rasta & Dalla:


GBK har hittat en fin svit i 6A och är nu obesegrade i sina sex senaste matcher (fyra segrar och två kryss). I fredags blev det 3-2 hemma på G-vallen mot Bjurslätt. Det var de två nyförvärven från Real Maskin som låg bakom segern! Isaac Mintz satte nämligen 1-0 för GBK och Josef Strandh Anani gjorde både 2-1 och segermålet 3-2! BIF:s Christoffer Karlevid Wennergren blev tvåmålskytt då han både kvitterade till 1-1och 2-2. 


Götaholms Robin Ridell sa så här om segern:

“Vi kom för första gången på länge med en hel trupp och det märktes på planen. Jämfört med Surte, där vi bara får en poäng, orkar vi hela matchen och kan trycka på för ett ledningsmål. Extra skön seger med tanke på att vi tappar ledningen två gånger om. Nu laddar vi om inför derbyt.”


Däremot var det Fenán Zemui och inte Isaac Mintz som gjorde mål ska tilläggas till protokollet.


Götaholm är trea i tabellen, tre poäng före fyran Bjurslätt.

2018-06-02 11:35

Götaholm BK och tränare Per Edberg har valt att att avbryta samarbetet. 

No hard feelings och vi väljer att hålla allting internt. 

Vi önskar Per lycka till i framtiden!

Ref. Surte IS FK - Götaholm BK 2-2
2018-06-02 00:16

Vi beger oss norrut på E45an mot Surte som bjuder in till en vacker och nyklippt gräsmatta som också vattnas precis innan matchstart. Vilken Champions Leugue-känsla! Tills vi går på planen som inte alls är så som den utger sig för att vara. 

Men, det är inte på grund av planen som resultatet skrivs. 


Fortfarande flera nyckelspelare borta från matchtruppen pga. skador och resor. Men vi gör det bästa av det. 

Vi startar lågt i pressen och låter Surte styra matchen. Vi vet ungefär hur dom spelar och tar bort deras target längst fram. 


Vi får ett inkast högt i banan som jag tror blir till våra första riktiga anfall Tobbe kastar långt och bollen når tillslut Osman som trycker dit den!

I andra halvlek utökar vi Och går upp till en 0-2 ledning. Hieu nickskarvar in en frispark från Pontus. 

Surte reducerar med ett vackert halvdistansskott som smiter in under ribban. 


Och i matchens sista sekvens så slår Surte in en frispark utanför straffområdet som flipprar sig in och domaren blåser av matchen därefter. 


Kapten Pontus Svedberg om matchen:

”Ja det känns som en jämn match där surte är det något bättre laget rent spelmässigt men vi gör två mål och gör bort oss genom att ge dom en massa onödiga frisparkar mot slutet. Vi visste att det var deras chans för även om dom hade boll så kändes det helt ofarligt när dom närmade sig vårat mål. Publiken kan inte ha varit nöjda med denna match, saknade det mesta!”


Riktigt surt att åka på ett baklängesmål i det absolut sista som händer. Ska tilläggas att Fenán har flera ramträffar under matchen som inte ger utdelning. 


Nästa match spelas hemma på G-vallen den 8/6 kl. 19 och motståndet är Bjurslätt som möter Partille imorgon lördag och vid vinst där, delar vår tredjeplats i tabellen. 

Ref. Götaholm BK - Bergsjön SK 5-3
2018-05-28 19:18

I fredags spelade vi vår andra match på gräset på Gamlestadsvallen och motståndet var oberäkneliga Bergsjön SK. 

Vi fick några sena återbud som gjorde att coach Per fick ändra om lite i sista stund. 


Solen stekte och det var tufft att springa där ute men vi lyckades göra ett ganska snabbt mål genom Fenán. Robin Ridell fick göra ett riktigt klassmål som betydde 2-0 och Fenán gjorde 3-0 innan halvlek. 


I andra halvlek blev det svajigare. Vi blev ofta av med bollen och Bergsjön kunde kontra. Vi reder ut det hela men det hade inte behövt bli så spännande som det ändå blev. Abdi får göra mål och Fenán fullbordade sitt andra hattrick för säsongen!!!


I mål stod återigen Shahram som gjort det väldigt bra! Här är hans ord från matchen:

”En tuff match på förhand pågrund av många återbud och många som va borta av andra anledningar. Men själva matchen va ganska låst i början men vi lyckades göra första målet ganska turligt men 2-3 var lite snyggare. Vi bjöd in dom i matchen i andra men kunde ändå säkra 3 sköna pinnar.”


Ytterligare en seger till protokollet! 


Nästa match spelar vi borta mot Surte IS som ligger nia i tabellen medan vi fortfarande ligger på en tredjeplats. 

Ref. Tollereds IF - Götaholm BK 0-1
2018-05-17 19:57

Tollered borta på Spinnarvallen är alltid svåra att möta. Den korta planen och deras ytterback som slår precisa djupledsbollar i 90 minuter på deras kvicka yttrar är ett starkt vapen.  

Det kändes som en typisk 0-0 match men i slutet slår Koffe en hörna från vänster och där kommer inbytte Patrik Iljin och trycker in den med skallen! 

I slutet är det bara att hålla tätt bakåt som gäller, vilket vi grejar!


Shahram kliver in mellan stolparna efter att Aris fått förhinder och gör en kanoninsats!


Johannes lyckas svära till sig ett rött kort i slutminutrarna och missar därmed nästa match. 


Robin Ridells tankar om matchen:

”Vi möter ett lag som utnyttjar sina styrkor väl. I princip hela matchen matar dem långa bollar som deras spelare skarvar vidare. Vår defensiv sitter allt bättre och försvarslinjen gör en jätteinsats. Offensivt är vi trubbiga och missar många lägen. Precis när det känns som om det inte är vår dag får vi till ett hörnmål och sen är det bara att hålla ut. En riktig ”grisvinst”, extra skönt när det är vår längsta bortaresa.”


Nu ligger vi trea i en något haltande tabell. Men än är inget avgjort!

Ref. Götaholm BK - Real Maskin 3-1
2018-05-14 12:01
I fredags var det äntligen dags att spela på vår riktiga hemmaplan: Gamlestadsvallen gräs!
Vi tog emot Real Maskin som vi har blandat och gett mot resultatmässigt tidigare år och vi ville inte göra publiken besvikna som tagit sig ner till vallen denna härliga sommarkväll!

Vi startade matchen relativt oinspirerande tyvärr och kunde inte skapa jättemycket lägen. Det var mest långbollar på Fenán som antingen var för långa eller för svåra. 
Real hade inte heller mycket att komma med och i halvlek sa vi att vi skulle fortsätta tro på det vi gör så kommer det att ge utdelning. 

Sagt och gjort! Vi trummar på bättre och det känns som att Real tappar orken en aning. Vi klämmer dit tre mål innan dom kan reducera till 3-1 som också blir slutresultatet. 
Vi hade även bud på fler mål som till exempel Fenán som trycker en stenhård nick i ribban efter en hörna tror jag. 

Fenán stod för två fina mål och Abdi gör ett och en assist. 
Fenáns uttömmande kommentarer om matchen: 
”Vi gör en väldigt dålig första halvlek, där vi inte får till vårt eget anfallsspel. Men i andra höjer vi oss och gör 3 mål. Tråkigt att vara avstängd nästa match.”

I slutskedet av matchen byts Daniel in och han lyckas med konststycket att få två gula kort inom loppet av två minuter och blir utvisad. Det måste vara någon form av rekord!

Redan nu på onsdag är det dags för nästa drabbning i 6A för oss. Då beger vi oss till Tollered och ska kriga till oss poäng hem till Gamlestan!
 
Sponsorer