Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ref. Bergsjö IF - Götaholm BK 2-1
2018-08-22 22:53

Första matchen efter sommaruppehållet, borta mot Bergsjö IF. Vi kommer med en ny tränare och så gör även Bergsjön faktiskt. Dock har Bergsjön hunnit spela en match förra veckan och har kanske hunnit spela ihop sig liite mer än oss.


Vi får också kalla in vår backup Aleks Vasilic mellan stolparna, ett stort tack till honom!


Bergsjön tar tag i taktpinnen direkt och gillar att slå långt på deras anfallare och vi sätter väl hyfsat stopp för deras anfall men vi blir också av med bollen ganska ofta på mittplan och får jobba hem mycket. 

De får en straff efter att bollen kommer på Mourads hand efter att han har glidtacklat och fortfarande ligger på marken i straffområdet. Sånt går inte att göra så mycket åt. Och straffen sitter. 

I slutet på andra halvlek tycker jag att vi jobbar oss in mer i matchen. 


I andra halvlek ändrar vi på lite saker. Eller rättare sagt, Rickard påminner oss om hur vi sa på genomgången och det vi tränat på. 

Vi får till ett bättre spel och har absolut våra lägen för att kvittera men det vill sig inte sista biten. Och som ett brev på posten får vi ytterligare ett mål i baken. 

Vi får ett tröstmål i slutet när Fenán blir nedriven i straffområdet. Han tar straffen själv och väntar kyligt ut målvakten. 2-1. 

Vi krigar på i slutminuterna men får inte mer utdelning. 


Såhär säger tränare Rickard om matchen:


Bergsjön gör en stark öppning på matchen och vi är inte riktigt med då. Vi kommer fel in och det tar oss tid att rätta till saker och ting. I andra halvlek är vi bättre även om det fortfarande finns en hel del saker vi måste sätta för att bli effektivare och farligare i vårt spel. Med lite tur hade vi kunnat komma hem med 2-2 men jag får nog säga att jag tyckte hemmalaget vann matchen rättvist denna afton. Vi jobbar på med både formen och nya spelsättet framöver. Nya tag nästa vecka helt enkelt. 


Vår nästa match är hemma på Gamlestadsvallen och vi tar oss an Partille. Fredag 31/7 klockan 18:15. 

Ses där!

Nyhet på tränarfronten
2018-07-15 11:12

Låt oss presentera Rickard Petersson som vår nya tränare för hösten. 

Han är distriktsförbundskapten för P-03 och har senast varit junior- och ungdomstränare för Qviding. 

Innan dess var adressen Fässberg Div 2-3. 


Det känns riktigt bra att ha gjort klart med Rickard! Och vi ser framemot en rolig och framgångsrik höst tillsammans!


Vi börjar träna igen den 8 augusti och i den första matchen efter uppehållet möter vi Bergsjö IF klockan 18:30 på Bergsjövallen. 

Ref. Götaholm BK - Bjurslätts IF 3-2
2018-06-13 13:32

Såhär skriver före detta götaholmsspelaren Rasta på sin blogg Rasta & Dalla:


GBK har hittat en fin svit i 6A och är nu obesegrade i sina sex senaste matcher (fyra segrar och två kryss). I fredags blev det 3-2 hemma på G-vallen mot Bjurslätt. Det var de två nyförvärven från Real Maskin som låg bakom segern! Isaac Mintz satte nämligen 1-0 för GBK och Josef Strandh Anani gjorde både 2-1 och segermålet 3-2! BIF:s Christoffer Karlevid Wennergren blev tvåmålskytt då han både kvitterade till 1-1och 2-2. 


Götaholms Robin Ridell sa så här om segern:

“Vi kom för första gången på länge med en hel trupp och det märktes på planen. Jämfört med Surte, där vi bara får en poäng, orkar vi hela matchen och kan trycka på för ett ledningsmål. Extra skön seger med tanke på att vi tappar ledningen två gånger om. Nu laddar vi om inför derbyt.”


Däremot var det Fenán Zemui och inte Isaac Mintz som gjorde mål ska tilläggas till protokollet.


Götaholm är trea i tabellen, tre poäng före fyran Bjurslätt.

2018-06-02 11:35

Götaholm BK och tränare Per Edberg har valt att att avbryta samarbetet. 

No hard feelings och vi väljer att hålla allting internt. 

Vi önskar Per lycka till i framtiden!

Ref. Surte IS FK - Götaholm BK 2-2
2018-06-02 00:16

Vi beger oss norrut på E45an mot Surte som bjuder in till en vacker och nyklippt gräsmatta som också vattnas precis innan matchstart. Vilken Champions Leugue-känsla! Tills vi går på planen som inte alls är så som den utger sig för att vara. 

Men, det är inte på grund av planen som resultatet skrivs. 


Fortfarande flera nyckelspelare borta från matchtruppen pga. skador och resor. Men vi gör det bästa av det. 

Vi startar lågt i pressen och låter Surte styra matchen. Vi vet ungefär hur dom spelar och tar bort deras target längst fram. 


Vi får ett inkast högt i banan som jag tror blir till våra första riktiga anfall Tobbe kastar långt och bollen når tillslut Osman som trycker dit den!

I andra halvlek utökar vi Och går upp till en 0-2 ledning. Hieu nickskarvar in en frispark från Pontus. 

Surte reducerar med ett vackert halvdistansskott som smiter in under ribban. 


Och i matchens sista sekvens så slår Surte in en frispark utanför straffområdet som flipprar sig in och domaren blåser av matchen därefter. 


Kapten Pontus Svedberg om matchen:

”Ja det känns som en jämn match där surte är det något bättre laget rent spelmässigt men vi gör två mål och gör bort oss genom att ge dom en massa onödiga frisparkar mot slutet. Vi visste att det var deras chans för även om dom hade boll så kändes det helt ofarligt när dom närmade sig vårat mål. Publiken kan inte ha varit nöjda med denna match, saknade det mesta!”


Riktigt surt att åka på ett baklängesmål i det absolut sista som händer. Ska tilläggas att Fenán har flera ramträffar under matchen som inte ger utdelning. 


Nästa match spelas hemma på G-vallen den 8/6 kl. 19 och motståndet är Bjurslätt som möter Partille imorgon lördag och vid vinst där, delar vår tredjeplats i tabellen. 

Ref. Götaholm BK - Bergsjön SK 5-3
2018-05-28 19:18

I fredags spelade vi vår andra match på gräset på Gamlestadsvallen och motståndet var oberäkneliga Bergsjön SK. 

Vi fick några sena återbud som gjorde att coach Per fick ändra om lite i sista stund. 


Solen stekte och det var tufft att springa där ute men vi lyckades göra ett ganska snabbt mål genom Fenán. Robin Ridell fick göra ett riktigt klassmål som betydde 2-0 och Fenán gjorde 3-0 innan halvlek. 


I andra halvlek blev det svajigare. Vi blev ofta av med bollen och Bergsjön kunde kontra. Vi reder ut det hela men det hade inte behövt bli så spännande som det ändå blev. Abdi får göra mål och Fenán fullbordade sitt andra hattrick för säsongen!!!


I mål stod återigen Shahram som gjort det väldigt bra! Här är hans ord från matchen:

”En tuff match på förhand pågrund av många återbud och många som va borta av andra anledningar. Men själva matchen va ganska låst i början men vi lyckades göra första målet ganska turligt men 2-3 var lite snyggare. Vi bjöd in dom i matchen i andra men kunde ändå säkra 3 sköna pinnar.”


Ytterligare en seger till protokollet! 


Nästa match spelar vi borta mot Surte IS som ligger nia i tabellen medan vi fortfarande ligger på en tredjeplats. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 01/12 14:48 
 
Sponsorer